Spotify’da Başarılı Bir Sanatçı Olmak İçin Beş Adım | SMMSUMO

Birinci Adım: Müziğinizi Platform Üzerine Getirin

Belli görünebilir, ancak sanatçılar, akış patlamasının faydalarını ilk etapta göstermeden elde edemezler. SoundCloud, YouTube ve Bandcamp’ın aksine Spotify gibi abonelik hizmetleri, bir “yükle” düğmesine basmanıza ve parçaları ücretsiz paylaşmanıza izin vermez. Çoğu durumda, sanatçının plak şirketi dağıtımı işler, ancak bağımsız, imzasız eylemler için TuneCore, CDBaby veya DistroKid gibi üçüncü taraf bir hizmetin, Spotify’a (Apple Music, Deezer, Tidal, ve diğer akış hizmetlerinin uzun bir listesi).

TuneCore ve CDBaby her ikisi de albüm başına 50 $ (TuneCore ilk yıl için 30 $) ücret, ancak TuneCore yıllık yenileme ücreti suçluyor. DistroKid, sınırsız yükleme için yılda 20 $ ‘dan başlıyor, bu yüzden muhtemelen daha yeni ve kanıtlanmamış sanatçılara gitmek için en iyi yol. Bu servislerin her birinin kendi avantajları ve servis katları vardır, bu yüzden işlem yapmadan önce fiyatlandırma modellerinin her birini okumaya değer. Oradan, kayıpsız, yüksek kaliteli ses dosyalarını (bir MP3 kesmiyor), albüm resmini ve her bir yayının internetteki çeşitli dijital müzik hizmetleri ve mağazalarında yayınlamak için bazı basit meta verilerini yüklemek kadar kolay.

Tabii ki, Spotify ve diğer müzik hizmetleri, on milyonlarca parçadan oluşan devasa bir deniz içerir ve yükleme düğmesine basmak, okyanusa başka bir damlacık eklemektedir. Müziğinizi duymak biraz daha iş gerektiriyor.


İkinci Adım: Müziğinizi Her Yerde Elde Edin

Spotify, en büyük müzik akışı hizmeti olabilir, ancak bunun odaklanılması gereken tek yer olduğu anlamına gelmez. Birçok uzman, bu günlerde duyulmanın anahtarının, müziğin mümkün olduğu kadar geniş ve kapsamlı bir şekilde yayılması gerektiğine katılıyor. Bu, SoundCloud ve YouTube gibi ücretsiz servisleri (bu kadar şanslı olmanız durumunda müzik yazarları tarafından kolayca gömülüdür) içerir. Ama aynı zamanda Facebook ve Instagram gibi platformlarda anlamlı bir sosyal varlığa sahip olmak, müzik videoları yayınlamak, TV ve oyunlar için lisanslama müziği (“endüstride“ senkronizasyon ”) ve her şeyden önce düzenli olarak gerçek dünyada canlı olarak oynamak da var.

İnternet, maruz kalmaya yeni kapılar açabilir ve müzisyenler için oyun alanını düzene koymaya yardımcı olabilir, ancak hiçbir şey, etraftaki dişli çarkların değerinin (ve zorlu işin) yerini tutamaz ve gerçek kulağa gerçek kişilerle müzikal bir bağlantı kuramaz. Hem çevrimiçi hem de kapalı olarak, müziklerinin makul bir şekilde ve uygun bir şekilde oynayabileceği daha fazla yer, en büyük olasılıkla insanlara vereceği olası fırsatları daha da artıracaktır.

İlgili: Spotify’ın Endişeli Sanatçılar Üzerinden Kazanmak ve Streaming War’i Kazanmak İçin Planları


Üçüncü Adım: Etkili Müzik Blogcuları ve Gazetecilerinin Radarına Geçin

Müzisyen olmanın en az serin ve ilginç kısımlarından biri, özellikle basın yoluyla kendini geliştirmektir. Her şeyden öte, insanlar sanatsal olarak ifade edebilmek için müziğe dönüşüyorlar, halkçı olmayacaklar (ki bu şüphesiz ki daha karlı ve istikrarlı bir kariyer yolu olacaktı). Ancak, çevrimiçi keşif bulmacasının en önemli parçalarından biri, etkili müzik blogcularının ve gazetecilerinin radarına giriyor.

Çoğu yeni sanatçı, Pitchfork veya Rolling Stone’da hemen bir yazara gitmeyecek, ancak neyse ki, çoğu belirli türlere odaklanan bir ton daha küçük müzik yayını var. Hype Machine gibi siteler, daha etkili müzik bloglarından bazılarını bir araya getirir ve bunları türe göre ayırır. Bu, en alakalı müzik bloglarına aşina olmak için iyi bir yerdir. Haftalık gazeteler ve şehre özgü müzik blog’ları gibi yerel medyalar, taşan gelen kutularla birlikte meçhul editörler tarafından yönetilen uzak sitelerden daha kolay delinebilir.

Yeni EP’lerinizi kontrol etmeleri için onları kışkırtan yabancı oyuncular, yine de, kesinlikle, birsözü ve birazcık ruh emici. Etkili ve itaatkar arasındaki çizgi burada ince olabilir. Bütçeye sahip olanlar için, basın bülteninde yardımcı olacak bir profesyonel işe almak iyi olabilir. Zavallı DIY sanatçısı için medya ilişkilerinde bir çarpışma kursu gerekli olabilir. Tabii ki, medyanın ilgisini çekmenin en kolay yolu, birçoğunun, dikkati çeken, havalı ve yaratıcı şeyleri yapmasıdır. Sadece yarıştığınız olağanüstü gürültüye dikkat edin – ve bazen kesişmesi gereken ekstra yaratıcılık.

Bu neden bu kadar önemli? Açıkçası medya kapsamı, her zaman olduğu gibi, daha fazla maruz kalma anlamına gelir. Fakat bugün, bir yazının ve doğru yere gömülen bir şarkının alınması, her türlü başka şeylere huniler olarak hareket edebilir. Bir şey için, daha büyük yayınlardaki yazarlar bir sonraki büyük şey için bu müzik bloglarını kullanıyorlar. Starbucks için müzik yapan insanlar gibi her yerde müzik küratörü var. Ve evet, Spotify’ın kendi bünyesindeki küratörleri, Spotify’ın genellikle kitlesel kitleleri olan çalma listelerine eklenecek şarkıları bulmak için müzik bloglarını (canlı bir sanatçıyı yakalamak gibi çeşitli diğer sinyallerle birlikte) kullanıyor.

Spotify’ın yarı otomatik Fresh Finds çalma listesi, şarkıları müzik blogları gibi kaynaklardan çevrimiçi olarak duyurarak seçer. Taze Buluntulara yerleşen şarkılar genellikle Spotify’ın şirket içi müzik editörleri tarafından duyulur ve diğer çalma listelerine ulaşabilir. Bir parça yeterince çalınırsa, Discover Weekly, Spotify’ın son derece popüler kişiselleştirilmiş sanal mixtape’ine katılım hakkı kazanabilir.


Dördüncü Adım: Müziğinizi Çalma Listelerine Getirin

Spotify temsilcileri, kurum içi küratörlüğün, çoğunlukla editör sezgisi ve şarkıların dinleyicilerle ne kadar iyi rezonansa girdiği ile ilgili verilerden oluşan “demokratik” bir sistem olduğunu vurgular. Spotify’ın kurum içi küratörler, etiketlerden ve yöneticilerden ipuçları ve öneriler alıyorlar, ancak bu endüstri ilişkilerinin editöryal bütünlüğü bozmalarına izin vermediklerini ve platformda oyun için ödeme yapmaya benzeyen hiçbir şeyi yasakladıklarını söylüyorlar. Böylece, oynatma listesi küratörlerini güvenilir bir şekilde yayınlamanın kolay bir yolu yoktur. Ama radarlarına girmenin yolları var.

Sanatçıların kendi şarkılarını Spotify çalma listelerine almalarının en basit yolu, elbette kendi çalma listelerini oluşturmaya başlamaktır. Bu zaten Spotify’da bir izleyici oluşturmak açısından iyi bir fikir. İyi yapılandırılmış, aranabilir çalma listeleri Spotify arama kutusundan bir sanatçının profiline giden kolay bir yoldur. En sevilen şarkıların en büyük etkilerinden oluşan bir oynatma listesi, başlamak için mantıklı bir yerdir ve benzer bir müziğin yanı sıra, kendi kataloğunuzdan bir parça veya ikisi de dahil olmak üzere, bazıları için kulağa hoş gelebilecek bir şey değildir.

Daha aktif olarak bir sanatçı kendi çalma listelerini (kendi müziği olsun ya da olmasın) küratörlüğünü yapar ve teşvik eder, dinleyicilerle daha çok ilgilenirler ve diğer oyun arkadaşlarının radarına karşı gelen şeylerin oranı o kadar büyüktür. Çok sayıda takipçisi veya şirket içi müzik programcılarından biri olan öne çıkan Spotify kullanıcısı. Kişinin kendi müziğini kendi oluşturmuş bir karışıma dahil ederek, sanatçılar şarkı listesindeki ekosistemdeki şarkılarını başka biri tarafından alınmasını umuyorlar.

Bu sürecin, Taze Buluntular tarafından alınma umuduyla basın ilgisini çekme sürecine benzer bir şekilde doğrudan etkilenmesi veya kontrol edilmesi kesinlikle zordur. Her iki yaklaşım da parmak geçişi ve sabır gerektirir. Spotify’ın kurum içi küratörü teknik olarak anonim olsa da, farklı türlere giren kişilerin isimlerini ve iletişim bilgilerini bulmak için burayı ziyaret edebilirsiniz. Spotify bu uygulamayı açık bir şekilde desteklememektedir, ancak personelin üzerindeki çalışanların dikkatini çekmeyi başarabilirseniz, bu bir şanstır.

Yine de daha kolay, hala rahatsız edici bir yaklaşım, platformdaki alt düzey oynatma listelerine ulaşmak olacaktır. Buna, kendi oynatma listelerini yöneten oynatma listelerini ve markaları ağır bir şekilde takip eden normal kullanıcılar dahildir. Yine, bu taktiğin aslında işe yaradığı ihtimaller küratörlerin isteklerine ve zevklerine bağlı olacaktır, ancak Spotify’da benzer fikirli çalma listelerinin hızlı bir şekilde aranması ve iletişim bilgileri için bir avın çabaya değer olabileceği anlamına gelecektir.


Beşinci Adım: Sanatçılar İçin Spotify ile Verilere Girin

Geçtiğimiz ay, Spotify, tüm sanatçılara dinleyici analiz paneli olan Sanatçılar için Spotify’ı açtı. Bu panel, demografik bilgi, dinleyicilerin yaşadığı yerler, bir sanatçının kaç tane dinleyicisinin olduğu ve hangi çalma listelerinin yeni dinleyicileri sürüklediği gibi şeyleri yıkıyor. Bu sayılar açıkça yeni sanatçılar için büyük olmayacaktır, ancak bu metriklere göz atmak yararlıdır. Kitleniz büyüyor mu? Spotify çalma listesi size yeni dinleyicilerde bir ani mi oldu? Hangi oynatma listesi? Belki de Norveç’ten gelen akışlarda büyük bir artış var. Neyin var?

Spotify’ın analizleri, büyük ve küçük sanatçılar tarafından, turlarını nasıl planlayacakları ve hangi şarkılar için canlı setler listesine dahil edileceğine karar vermek için kullanılıyor. Bu panoya göz kulak olmak, müzisyenlere izleyicilerinin Spotify’da neye benzediğini gösteren güncel bir fotoğraf verecektir.

Spotify for Artists’ın lansmanının bir parçası olarak, şirket sanatçıların profillerini platformda doğruladıkları süreci basitleştirdi. Doğrulanmış olabilmeleri için 250 takipçiye (biraz karışık bir şekilde, dinleyicilerden veya hayranlardan tamamen farklı bir metrik) ulaşmak zorunda kalmadan, grupların artık yalnızca Sanatçılar için Spotify’a kaydolmaları ve profillerinin otomatik olarak doğrulanması gerekir. onaylandılar. Doğrulanmış sanatçılar, grup fotoğraflarını ve başlık grafiklerini güncelleyebilir, oynatma listelerini sanatçı profillerinde yayınlayabilir, bir “sanatçının seçtiği” şarkıyı veya çalma listesini seçebilir ve muhtemelen, Spotify’ın gelecekteki sanatçılara bakan araçları işlerinde özelleştirebilir.

 

Spotify’ı Satın Almak İçin Tıklayın

Satın almak için tıklayın 1000 Spotify Takipçisi için $19

Satın almak için tıklayın 5000 Spotify Takipçisi için $49

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *